המחוקק קבע כללים ברורים על כל עסק וסוג העסק, כיצד על בעל העסק לנהל את ספריו(הוצאות הכנסות וניהול), לכל סוג עסק קיימים הוראות נוספות ומיוחדות, אנו נעשה לכם סדר בהוראות
שימו לב : במקרים מיוחדים ניתן לקבל פטור מניהול מסויים אך ורק בפנייה ובאישור בכתב ממס הכנסה, – יש לפנות אלינו
כיצד בעל עסק צריך לנהל את ספריו?
כמה כללי אצבע פשוטים,
1. כל תקבול של כסף או שווי כסף חייב לקבל תיעוד בזמן סביר (באותו רגע בדרך כלל) – יש להוציא חשבונית מס וקבלה או חשבונית מס קבלה.
יש לרשום בחשבונית ובקבלה את פרטי הנותן, סוג תשלום, ופרטי התשלום (במידה והלקוח שילם בהמחאה/כרטיס אשראי וכו׳) מבחינת ראשות המיסים בעל עסק צריך להיכנס כל יום לחשבון הבנק שלו ולוודא שלא נכנסו כספים, שלא יצאו בעקבותם חשבונית מס קבלה.
קבלה וחשבונית מס היא הבסיס להכל, ישנם מסמכים נוספים שעל בעל העסק לנהל כגון
2. על כל עוסק לנהל תיק תיעוד חוץ – זהו קלסר בו ניתן לאתר את המסמכים של בעל העסק כגון הוצאות והכנסות, או תוכנה מאושרת על ידי מס הכנסה, שבה ניתן לאתר את מסמכי העסק, בדרך כלל קלסר הנהלת החשבונות של בעל העסק נשמר במשרדנו.
3. עוסקים המקבלים הזמנות אך לא מוציאים באותו רגע חשבונית מס, צריכים לנהל ספר הזמנות – בספר הזמנות יש לרשום את תאריך קבלת ההזמנה, שם המזמין וכתובתו, ואיזה מוצר הוזמן.
4. כל ספרי החשבונות ינוהלו על ידי תוכנה מאושרת ממס הכנסה, או על ידי מסמכים ממוספרים ומוטבעים מראש
5. יש לשמור את כל המסמכים האלו 7 שנים מיום הגשת הדוח השנתי לאותה שנה
6. עסק שמוציא משלוחים חייב להוציא תעודת משלוח, עם יציאת הסחורה ללקוח
שוב אנו מדגישים לכל סוג עסק יש הוראות שרלווטיות אל סוג העסק ותוספות שונות לניהול, כגון גן ילדים/מורה פרטי/ובתי סספר צריכים לנהל בנוסף ספר תלמידים, לכן אנו ממליצים ליצור אתנו קשר לפרטים נוספים ולביצוע ביקורת דמה בעסק